CAMPUS ART – nagy művészetválasztó és a fenntartható alkotás fesztiválja

TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2021-02138

Pályázó neve: Hajdúsági Hallgatókért és Civilekért Egyesület
Projekt megnevezése:CAMPUS ART – nagy művészetválasztó és a fenntartható alkotás fesztiválja
Projekt megvalósítás helyszíne: 4032 Debrecen, Egyetem tér 1.
A projekt azonosító száma:TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2021-02138
Megítélt támogatás összege (Ft):9.000.000
A támogatás mértéke: 100%
Megvalósítás kezdete:2021.10.15.
Megvalósítás vége:2022.09.30.
A projekt célja a debreceni kulturális és közösségi életében jelen lévő, a művészetek világához kapcsolódó aktivitások minél szélesebb körben és újszerű módon történő bemutatása, egy a Campus Fesztiválhoz kapcsolódó, a látogatók számára ingyenes társrendezvény keretében.


Campus Art - a nagy művészetválasztó

2022.07.18-19.

A Campus Art elnevezésű rendezvény egy újszerű platformot hozott létre, melynek köszönhetően a legfiatalabbaktól az egészen idősekig bárki közelebbi barátságot köthetett a művészeti aktivitásokkal, legyen az képző-, ipar-, zene, szín- vagy táncművészet. A rendezvényen kitelepülő művészeti-kulturális intézmények, művészetoktatási egységek, civil szervezetek, öntevékeny alkotói és előadói csoportok megismerése egyrészt lehetőséget biztosított a művészetek iránti érdeklődés növelésére, másrészt a helyi kulturális identitás erősítéséhez is hozzájárult, továbbá a rendezvényre érkezők tájékozódhattak a magyar felsőoktatás által kínált lehetőségekről, szakirányokról. A színes művészeti kavalkád mellett, számos interaktív kiegészítő program várta a látogatókat, ezáltal is népszerűsítve a művészeteket.

Campus Art Tél - a fenntartható alkotás fesztiválja

2021.12.12.

A Campus Art Tél elnevezésű rendezvényen résztvevő művészeknek, designereknek és csoportoknak köszönhetően olyan kirakodóvásárral egybekötött egész napos workshopsorozat jött létre, melynek tematikai középpontjában a fenntarthatóság, az etikus és környezetbarát előállítási és alkotási módok, az újrahasznosítás, a tartós felhasználhatóság és a klímaváltozásra reflektáló szempontok álltak. A fentieken túl a rendezvény lehetőséget adott a bevont szervezetek, alkotók számára az újabb személyes interakcióra, a szektorok közötti interakció és kommunikáció újabb platformjának megteremtésére és kihasználására. A rendezvényre kilátogató vendégekre inspirálóan hatott, hogy a közelgő ünnepekre való tekintettel környezettudatos, helyi alkotók által készített vagy általuk inspirált, de saját kezűleg előállított ajándékokkal gazdagodtak.
ESZA